Go Back
+ servings
Opskrift på lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie

Lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie

Opskrift på den lækreste appetizer/forret, - lakse sashimi med med frisk ingefær, hvidløg og sesamolie
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 300 g

    frisk fersk laks

  • 4 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1

    stykke ingefær, ca. 5-8 cm, fintrevet

  • 2 spsk

    hakket purløg

Marinade

  • 1 dl

    soya

  • 1/4 dl

    friskpresset citron saft

  • 1/4 dl

    friskpresset lime saft

  • 2 tsk

    lys sesam

Olieblanding

  • 1 dl

    rapsolie

  • 1/2 dl

    sesam olie

Sådan gør du

  • Bland olierne i en gryde, og varm det op til det er rygende varmt.
  • Bland ingredienserne til marinaden og stil den til side.
  • Skær laksen i skiver på ca. 3-5 mm i tykkelsen, og anret dem på en 4 tallerkener eller i et fad der kan tåle varm olie.
  • Smør laksen med lidt revet hvidløg og ingefær, det er kraftigt i smagen, så vær ikke for rundhåndet, og drys derefter med lidt purløg
  • Hæld derefter lidt af den rygende varme olie over hvert stykke af laksen så overfladen lige bliver tilberedt.
  • Top derefter laksestykkerne med lidt af marinaden og drys med finthakket purløg.