Go Back
+ servings
Focaccia brød - Opskrift på hurtig og nem focaccia brød

Klassisk focaccia brød

Opskrift på luftigt og lækker focaccia brød.
Denne opskrift giver 2 lækre brød.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 3 timer
Antal: 2 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 450 g

    manitoba (eller anden mel med højt gluten indhold)

  • 400 g

    Type 00 mel (eller hvedemel)

  • 8 dl

    koldt vand

  • 30 g

    gær

  • 30 g

    salt

  • 1 dl

    oliven olie

  • Ekstra oliven olie og flagesalt til bagning

Sådan gør du

  • Rør vand, olie, salt og gær sammen med et piskeris.
  • Tilsæt mel lidt ad gangen og lad dejen røre godt på en røremaskine.
  • Du vil opleve blandingen som forholdsvis tynd, men fortvivl ej, - lad dejen rør til den slipper skålen. Det kan sagtens tage op til 20 min., - afhængig af røremaskinens styrke.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i en skål beklædt med husholdningsfilm og et klæde i ca. 1 time (har du ikke så meget tid, kan du tilsætte 10 g ekstra gær og lade den hæve i 30 min.

Tænd ovnen på 220 grader

  • Del dejen i 2 lige stor stykker.
  • Smør en bradepande / 2 aluminiums bakker grundigt med oliven olie.
  • Fordel dejen så den fylder hele bunden i formen.
  • Lad dejen hæve i yderligere en time med et klæde over.
  • Lav fordybninger i dejen med fingrene og pensel med et godt lag oliven olie og krydr derefter med flagesalt.
  • Bag brødet i ca. 20 min., brug evt. et termometer og sikre dig at brødet rammer ca. 98-99 grader.
  • Tag brødet ud af formene og lad køle af på en rist.
  • Pensel med oliven olie og server.

Noter

Vi har en “Teddy” røremaskine, som er en meget kraftig maskine til hjemmebrug, den kan varmt anbefales.
Vi har bagt brødene i helt almindelige aluminiums bakker og det fungerer perfekt.