Go Back
+ servings
Rødgrød - Opskrift på jordbær-rabarbergrød med marengs og crumble

Jordbær-rabarbergrød med marengs og lakrids crumble

Opskrift på den lækreste jordbær-rabarbergrød toppet med sprød vanilje marengs og lakrids crumble
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Jordbær-rabarbergrød

  • 700 g

    frosne jordbær (friske hvis de er til at få fat i, - skær dem da over på midten)

  • 300 g

    rabarber, skåret i stykker på 1 - 1 1/2 cm.

  • 180 g

    sukker

  • 1

    vaniljestang

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1 dl

    vand

  • 4 tsk

    majsstivelse, - rørt op i lidt vand

  • 250 g

    friske jordbær, skåret i små tern (gemmes til at vende i grøden når den er kølet af)

Vanilje marengs flager

  • 50 g

    æggehvider

  • 80 g

    hvid sukker

  • 1 tsk

    vaniljepasta

Lakrids crumble

  • 120 g

    havrekiks

  • 60 g

    hasselnødder

  • 50 g

    smør

  • 1 tsk

    lakrids granulat

Derudover

  • 1/2 l

    piskefløde

  • Lidt friske jordbær til toppen

  • Evt. syre og mynte

Sådan gør du

Jordbær-rabarbergrød

  • Hæld jordbær, rabarber, sukker, vand og citron i en gryde.
  • Befri vaniljekornene fra vaniljestangen og tilsæt korn og stang til ovenstående blanding.
  • Bring grøden i kog, og skru derefter ned til middel varme og lad grøde simre i ca. 20 min., - rør undervejs. Er det friske jordbær skal grøden ikke koge mere end ca. 5-10 min. alt efter størrelse på bærrene.
  • Tilsæt majsstivelsen lidt ad gangen til grøden tykner, lad den varme igennem og sluk derefter for blusset.
  • Lad grøden køle ned i køleskabet og rør tilsidst de små friske stykker jordbær sammen med grøden. Sæt den igen på køl til den skal serveres.

Vanilje marengs flager

  • Pisk æggehviderne stive og piske herefter sukkeret i lidt ad gangen sammen med vaniljepastaen.
  • Fordel massen i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i en forvarmet ovn ved 90 grader i ca. 2 1/2 - 3 timer. Den skal være helt tør og slippe bagepapiret. Knæk marengsen i mindre stykker og opbevar den i en lufttæt beholder til kagen skal serveres.

Lakrids crumble

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Knus kiksene til en grov mel, det kan nemt gøres i hænderne.
  • Hak hasselnødderne groft.
  • Bland kiks, hasselnødder og lakrids granulat og hæld den smeltede smør over.
  • Fordel massen på en bageplade og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 min. Lad den derefter køle af inden den hældes i en lufttæt beholder til den skal serveres.

Servering

  • Anret grøden i en dyb tallerken, top med skiver af friske jordbær, et fint drys crumble og derefter flager af marengs. Pynt evt. med syre og mynte.
  • Server anretingen og lad gæsterne hælde fløde over ved bordet.

Noter

Vanilje marengs kan med fordel laves i forvejen, det kan sagtens holde sig i et par uger i en lufttæt beholder. Grøden og crumble kan også sagtens laves et par dage i forvejen, opbevar grøden på køl og crumble i en lfttæt beholder.