Go Back
+ servings
Stjerneskud - Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud

Gourministeriet's stjerneskud

Opskrift på det bedste stjerneskud toppet med hjemmelavet Thousand Island dressing.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Fisken

  • 8

    rødspættefileter

  • 2

    æg, sammenpisket

  • 2 dl

    hvedemel

  • 2 dl

    panko rasp (eller almindelig)

  • 1/2

    citron

  • 1/2 dl

    hvidvin

  • Salt og peber

  • 5 liter

    friture olie eller vindruekerneolie

Thousand Island

  • 1 dl

    god mayonnaise, - vi bruger Hellmann's

  • 1 dl

    cremefraiche 18%

  • 1 spsk

    ketchup

  • 1 tsk

    dijonsennep

  • 4

    cornichoner, finthakkede

  • 1

    skalotteløg, finthakket

  • 1/2 bdt

    frisk dild, finthakket

  • 1/4 citron, saften heraf
  • Salt og peber

Derudover

  • 4 skiver

    godt groft rugbrød

  • 150 g Rejer i lage, ca. 150 g drænet vægt, - skyllede og duppede tørre
  • 8

    grønne asparges,

  • Blandet salat og krydderurter til anretning

  • Smør til stegning

Sådan gør du

Thousand Island

  • Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. Stil den på køl til den skal bruges.

Fisken

  • Tænd ovnen på 180 grader, og varm samtidig olien op i en stor gryde til 160-180 grader.
  • Rens rødspættefileterne for evt. urenhedder og dup dem tørre.
  • Krydr 4 af fileterne med lidt salt og lidt friskpresset citronsaft. Rul dem sammen og stik en tandstik i så de holder formen, og placer dem i et lille ovnfast fad med hvidvinen i. Damp dem i ovnen i ca. 10-12 min.
  • Vend de andre 4 rødspættefileterne i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i panko rasp.
  • Fritter rødspættefileterne i den varme olie til de er gyldne, og lad dem derefter hvile på lidt køkkenrulle, - krydr med salt.
  • Smelt lidt smør på en pande og steg de 4 skiver rugbrød til de er gyldne og sprøde.
  • Knæk de grønne asparges hvor de naturligt vil knække og overhæld dem med kogende vand, lad dem hvile i 3 min. hvorefter vandet hældes fra.

Anretning

  • Top det stegte rugbrød med lidt grønne salatblade. Læg en dampet fiskerulle i det ene hjørne og læg derefter en sprød fiskefilet ovenpå. Top med rejer og lidt blandet grønt, - salater eller krydderurter.
  • Server stjerneskuddet med Thousand Island dressing ved siden af.