Go Back
+ servings
Ovnbagt laks - Opskrift på honningglaseret lakseside

Ovnbagt honningglaseret lakseside

Opskrift på ovnbagt honningglaseret lakseside
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    lakseside

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 3 spsk

    god honning

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1 håndfuld

    bredbladet persille, finthakket

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Skyl og rens laksen for evt. urenheder, fjern ben ved hjælp af en pincet, og dup laksen tør med lidt køkkenrulle.
  • Læk laksen i et ovnfast fad.
  • Bland olivenolie med honning, citron og hakket persille og smag til med salt og peber.
  • Pensl laksesiden med ca. halvdelen af marinaden og bag laksen i ovnen i ca. 12-15 min. Pensl den yderligere 1-2 gange undervejs. Brug gerne en ske til også at hælde marianden over som er løbet ud i fadet.
  • Når laksen har en kerne temperatur på ca. 52 grader tages den ud, og hviler færdig i ca. 5-8 min., - der vil laksen være perfekt tilberedt uden at være rå men stadig mega saftig og fuld af smag.