Go Back
+ servings
Laks med hvidløgs-chili pasta - Opskrift på nem pastaret

Laks med hvidløgs chili pasta

Opskrift på lakseside serveret med lækker hvidløgs-chili pasta
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Laks

  • 1 lakseside
  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 3 spsk

    god honning

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1 håndfuld

    bredbladet persille, finthakket

  • Salt og peber

Pasta med hvidløg og chili

  • 400 g

    spaghetti eller anden pasta

  • 6 fed

    hvidløg

  • 1/2-1 rød chili, - med eller uden kerner, alt efter ønskede styrke
  • 1/2 citron, saft og fintrevet skal heraf
  • 2 håndfulde

    bredbladet persille, finthakket

  • 1 dl

    olivenolie, måske lidt mere

  • Lidt kogevand fra pastaen

  • Salt og peber

  • Friskrevet parmesan og lidt persille til toppen

Sådan gør du

Laksen

  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Skyl og rens laksen for evt. urenheder, fjern ben ved hjælp af en pincet, og dup laksen tør med lidt køkkenrulle.
  • Læg laksen i et ovnfast fad.
  • Bland olivenolie med honning, citron og hakket persille, og smag til med salt og peber.
  • Pensl laksesiden med ca. halvdelen af marinaden og bag laksen i ovnen i ca. 12-15 min. Pensl den yderligere 1-2 gange undervejs. Brug gerne en ske til også at hælde marianden over som er løbet ud i fadet.
  • Når laksen har en kerne temperatur på ca. 52 grader tages den ud, og hviler i ca. 5-8 min., - der vil laksen være perfekt tilberedt uden at være rå men stadig mega saftig og fuld af smag.

Pasta med hvidløg og chili

  • Pres eller riv hvidløgene fint og bland dem sammen med olivenolien.
  • Fint hak chili og bland det ligeledes i olien, og tilsæt derefter citronsaft samt skal.
  • Rør persillen i og smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand. Hæld derefter vandet fra pastaen og gem 1-2 dl.
  • Bland olieblandingen godt sammen med pastaen, og juster konsistensen med lidt kogevand.
  • Anret i en tallerken, top med friskrevet parmesan og lidt hakket persille - og server den med laksesiden.