Go Back
+ servings
Påske cheesecake - Opskrift på cheesecake med citron og chokolade

Påske cheesecake med citron og hvid chokolade

Opskrift på den lækreste påske cheesecake med hvid chokolade, citron og knuste påskeæg.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Samlet tid: 4 timer 45 minutter
Antal: 10 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kiksebund

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 3 dl

    piskefløde

  • 1 dl

    creme fraiche

  • 200 g

    blandede påskeæg

  • 100 g

    hvid chokolade

  • 100 g

    flormelis

  • 3 1/2 blade

    husblas

  • 1

    vaniljestang, kornene heraf

  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

Derudover

  • 1

    kagering eller springform på ca. 18-20 cm

  • Kageplast

  • 200 g

    blandede påskeæg, grofthakket/knust

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel,og rør det godt sammen med den smeltede smør.
  • Beklæd en kagering med kageplast og stil den på et skærebræt beklædt med bagepapir.
  • Hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl imens ostecremen laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt den hvide chokolade over et vandbad, og lad den køle godt af, - sørg for den ikke sætter sig.
  • Pisk 2 1/2 dl af fløden til en blød flødeskum, - endelig ikke for meget.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, bland den med en smule af flormelissen, og rør den sammen med flødeosten, creme fraiche, citronskal og flormelis.
  • Vend den smeltede og let afkølede hvide chokolade i massen.
  • Læg påskeæggene i en pose og knus dem godt, - der må gerne være stykker af forskellige størrelser. Vend dem i ostemassen.
  • Varm den sidste 1/2 dl piskefløde i en lille gryde, og rør den udblødte og opvredne husblas ud heri.
  • Vend et par store skefulde af flødeskummen i husblasmassen så den bliver let afkølet, - og vend derefter resten af flødeskummen og husblasmassen i ostecremen.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, og gør overfladen glat med en spiseske eller lignende.
  • Stil på køl i minimum 3 timer, eller til ostecremen har sat sig, - den kan med fordel stå natten over.
  • Befri kagen for kageplast og placer den på tallerkenen den skal serveres på.
  • Knus eller halver de blandede påskeæg, - og fordel dem på toppen af kagen.