Go Back
+ servings
Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager

Kikærte frikadeller med couscous og grøntsager

Opskrift på lækre vegetar frikadeller med kikærter, couscous og grønt.
Denne opskrift giver ca. 20-24 stk.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 ds

    kikærter, skyllede og drænet for væde

  • 400

    g tilberedt couscous, - svarer til ca. 150 g tør couscous

  • 1

    løg, pillet og skåret i både

  • 2

    mellem store gulerødder, skrællede og skåret i store skiver

  • 1/2

    rød chili, - evt. uden kerner hvis ikke de skal være for spicy

  • 1 store håndfuld

    bredbladet persille

  • 2 fed

    hvidløg, pillede

  • 1 spsk

    citron saft

  • 1

    æg

  • 1/2 dl

    rasp

  • 1 1/2 tsk

    spidskommen

  • Salt og peber

  • 3 dl Rapsolie

Sådan gør du

  • Blend løg, gulerødder og hvidløg til en ensartet grov masse og hæld det i en skål sammen med de tilberedte couscous.
  • Blend kikærter sammen med persillen, chili og citronsaft og vend det sammen med ovenstående masse.
  • Tilsæt spidskommen og smag til med salt og peber, - bliv ikke forskrækket over den lidt skarpe smag af løg, det forsvinder ved stegning.
  • Bland ægget og raspen i massen, rør godt sammen og lad den hvile i 15-20 min. på køkkenbordet.
  • Varm en god sjat rapsolie op på en pande ved middel varme, og form nu kikærte frikadellerne i hænderne. Jeg bruger ca. 1/2 dl fars til hver frikadelle. Farsen er nem at arbejde med og kan derfor nemt formes i hænderne. Lad dem stege til de er gyldne og sprøde på begge sider og læg dem løbende til side i et fad.
  • Server frikadellerne lune til en salat, pita eller lignende.