Go Back
+ servings
Huevos Rancheros - Opskrift på mexicansk Huevos Rancheros

Huevos Rancheros

Opskrift på den lækreste Huevos Rancheros
3.15 fra 7 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 5

    forårsløg, fintsnittet

  • 1

    stort løg, finthakket

  • 3 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1 1/2 rød peberfrugt, skåret i mindre tern
  • 1 ds

    kidney bønner

  • 1 ds

    sorte bønner

  • 1 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 ds

    gode hakkede tomater

  • 2 1/2 tsk

    spidskommen

  • 1 1/2 tsk

    stødt koriander

  • 1/2 tsk

    røget paprika

  • 1/2 tsk

    chilipulver

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • 4

    æg

  • Revet cheddar, en god håndfuld

Derudover

  • Hakket persille eller frisk koriander til toppig

  • 18 % Creme fraiche
  • 2 stk

    avocado, skåret i fine skiver

  • Evt. tortilla chips

Sådan gør du

  • Svits løg og hvidløg klare i lidt olivenolie på en pande.
  • Tilsæt forårsløg og peberfrugt og steg videre i 5 min.
  • Tilsæt krydderierne og lad dem stege med en minuts tid inden der tilsættes tomatkoncentrat som steger med i et par minutter.
  • Hæld de hakkede tomater over, og lad dem reducere lidt væske ved middelvarme, ca. 5 min.
  • Hæld bønnerne over og lad retten varme igennem.
  • Smag til med salt og peber og tilsæt f.eks. mere chili hvis retten ønskes stærkere.
  • Lav 4 små fordybninger i retten og slå et æg ud i hver. Skru ned til svag varme og læg et låg på panden og lad æggene tilberede ved svag varme, ca. 15 min. Alternativt kan man smide panden i ovnen ved 200 grader til æggene er tilberedt, - ca. 8 min.
  • Inden æggene er færdig tilberedt drysses med revet cheddar så det kan nå at smelte.
  • Server straks retten toppet med friskhakket persille eller koriander, cremefraiche, avocado og evt. en skål tortilla chips.