Opskrift på lækre knuste kartofler, - perfekt tilbehør.
Samlet tid 1 timetime
Antal 4Personer
Forfatter Dianna
Ingredienser
1,2kg
mellem store kartofler
80g
smør
3fed
hvidløg, revet eller presset
1 stor håndfuld
persille, finthakket
50g
parmesan, fintrevet
Salt og peber
Sådan gør du
Smelt smørret, bland det med hvidløg og persille og stil det til side.
Kog kartoflerne ved middel varme i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min. Kartoflerne skal være helt møre men må ikke koge ud.
Hæld vandet fra kartoflerne og læg dem på et spækbræt så overfladen bliver tør.
Lav et kryds i toppen af kartoflerne med en kniv, og mas dem derefter forsigtigt, gerne med en kartoffelmoser, på den måde får de nogle små forhøjninger.
Placer kartoflerne i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tag en skefuld af smørblandingen og hæld ud over hver kartoffel.
Drys alle kartofler med parmesan og bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader i ca. 20-30 min. til de er gyldne og sprøde på toppen.