Go Back
+ servings
Pulled pork burger - Opskrift på pulled pork og coleslaw

Pulled pork burger

Opskrift på pulled pork burger med hjemmelavet coleslaw.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 1 day
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Coleslaw

  • 1/2

    stort spidskål, - gerne halv rød og halv grøn

  • 3 store gulerødder, skrællede
  • 1 1/2 dl

    creme fraiche

  • 1 1/2 dl

    god mayonnaise, - jeg bruger altid Hellmann's

  • 3 tsk

    rørsukker

  • 1 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1 1/2 tsk

    sød sennep

  • 1 1/2 spsk

    æblecidereddike

  • Salt og peber

Pulledpork

  • 1 nakkesteg på ca. 2 kg

Krydderi rub

  • 4 spsk

    sød paprika

  • 1 spsk

    spidskommen

  • 4 spsk

    rørsukker eller brun farin

  • 2 spsk

    groft salt

  • 1 tsk

    løg pulver

  • 1 tsk

    sennepspulver

  • 1 tsk

    chili

  • 1 tsk

    cayennepeber

  • 1 tsk

    røget paprika

Marinade - Til at hælde over kødet efter tilberedning

  • 2 dl

    æblecidereddike

  • 1 1/2 spsk

    rørsukker eller brun farin

  • 2 spsk

    ketchup

  • 1 spsk

    sød sennep

  • 1 tsk

    chiliflager

  • Salt og peber

Derudover

Sådan gør du

Pulled pork

  • Bland alle ingredienserne til rubben og gnid det hele godt ind i kødet. Stegen vil ikke med det samme kunne "absorbere" alt rubben, men læg det ved stegen alligevel. Pak stegen tæt ind i film, og læg som sagt alt overskydende rub ved. Læg stegen på køl til dagen efter.
  • Pak stegen ud af filmen og placer den i et ovnfast fad eller lignende, - hæld alt rubben med over stegen. Sæt fadet i grillen og tænd for et enkelt blus så grillen holder en temperatur på ca. 120 grader, og lad nu stegen stå i 10-12 timer. Alternativt kan den laves på samme måde i ovnen, - 120 grader i 10-12 timer.
  • Når stegen er færdig tages den af grillen og hviler i en lille halv time.
  • Bland imens ingredienserne til marinaen og smag til med salt og peber, - den skal være syrlig med en sød eftersmag.
  • Træk kødet fra hinanden ved hjælp af to gafler, hæld marinaden over kødet og vend det godt rundt.
  • Server med det samme mens kødet er lunt og lækkert.

Coleslaw

  • Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og en smule peber.
  • Snit spidskålen fint og riv gulerødderne groft. Mas let saften ud af gulerødderne.
  • Vend kål og gulerødder i dressingen og lad salaten trække 10 min. inden den serveres.
  • Salaten kan sagtens laves et par timer før, - dæk den med film og stil den på køl, så holder den helt fint.
  • Lun burgerbollerne, smør underbollen med mayonnaise, top med et godt lag pulled pork efterfulgt at coleslaw og til sidst top bollen. Smør evt. top bollen med en god chilisauce.