Go Back
+ servings
Pulled pork - Opskrift på pulled pork med hjemmelavet rub

Pulled pork

Opskrift på pulled pork
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 1 day
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 nakkesteg på ca. 2 kg

Krydderi rub

  • 4 spsk

    sød paprika

  • 1 spsk

    spidskommen

  • 4 spsk

    rørsukker eller brun farin

  • 2 spsk

    groft salt

  • 1 tsk

    løg pulver

  • 1 tsk

    sennepspulver

  • 1 tsk

    chili

  • 1 tsk

    cayennepeber

  • 1 tsk

    røget paprika

Marinade - Til at hælde over kødet efter tilberedning

  • 1 1/2 dl

    æblecidereddike

  • 1 1/2 spsk

    rørsukker eller brun farin

  • 2 spsk

    ketchup

  • 1 spsk

    sød sennep

  • 1 tsk

    chiliflager

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til rubben og gnid det hele godt ind i kødet. Stegen vil ikke med det samme kunne "absorbere" alt rubben, men læg det ved stegen alligevel. Pak stegen tæt ind i film, og læg som sagt alt overskydende rub ved. Læg stegen på køl til dagen efter.
  • Pak stegen ud af filmen og placer den i et ovnfast fad eller lignende, - hæld alt rubben med over stegen.
  • Sæt fadet i en forvarmet ovn og giv stegen ca. 10-12 timer ved 120 grader. Laves stegen i grillen, tændes for et enkelt blus så grillen holder en temperatur på ca. 120 grader.
  • Lad stegen hvile 1/2 times tiden inden den trækkes fra hinanden.
  • Bland imens ingredienserne til marinaen og smag til med salt og peber, - den skal være syrlig med en sød eftersmag.
  • Træk kødet fra hinanden ved hjælp af to gafler.
  • Hæld den flydende marinade over kødet og vend det godt rundt.
  • Server i nybagte burgerboller, pita, til en salat eller lignende.