Go Back
+ servings
Opskrift på pizza med aubergine, ricotta og pesto - Inspiration til topping

Pizza med grillet aubergine, ricotta og pesto

Opskrift på lækker sprød pizza med grillet aubergine, ricotta og hjemmelavet spinat pesto
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 1

    stort løg, fint hakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1 tsk

    oregano

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Frisk basilikum, - kan undlades

Topping

  • 2 dl

    god pesto, - prøv denne spinat pesto eller vores lækre ruccola pesto

  • 1

    aubergine

  • 2

    bøffelmozzarella, åbnet og drænet for væde

  • 1 pk

    ricotta

  • 50 g

    parmesan, skåret i tynde flager

  • Evt.2 håndfulde ruccola

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
  • Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.

Topping

  • Skær auberginen i tynde skiver på ca. 3 mm. i tykkelsen, og grill dem ved middel høj varme til de tager farve.
  • Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
  • Smør pizzabunden med tomatsauce og fordel bøffel mozzarella på bundene.
  • Top med skiver af grillet aubergine, parmesan samt klatter af ricotta og pesto.
  • Krydr med salt og peber og bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne. (I ovn, ca. 15 min ved 250 grader)
  • Top evt. med ruccola og server straks.