Go Back
+ servings
Porchetta - Opskrift på italiensk rullesteg på rotisseri

Porchetta tilberedt på grill

Opskrift på saftig porchetta med sprød svær og masser af smag.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    svineslag på ca. 2 - 2 1/2 kg.

  • 8 fed

    hvidløg, revet

  • 1 stor håndfuld

    friske krydderurter, - f.eks. timian, rosmarin og persille

  • Groft salt og friskkværnet peber

  • Kødsnor

Sådan gør du

  • Hak alle krydderurterne groft, - er stilkene hårde skal rosmarin nåle og timian kviste tages af stilkene, ellers kan de godt hakkes med. Bland hvidløg med de grofthakkede krydderurterne, vend det godt sammen.
  • Rids sværen i din porchetta, på langs som på billedet, eller i harlekin tern. Sørg for ikke at ridse ned i kødet, - på den måde sikrer du et saftigt og smagsfuldt resultat.
  • Gnid indersiden af stegen med rigeligt salt, krydr med masser af friskkværnet peber og fordel de grofthakkede krydderurter i et fint lag på hele indersiden.
  • Rul stegen tæt sammen, mas godt til så den er rullet stramt og sværen når hele vejen rundt. Bind stegen godt sammen med kødsnor, - hele vejen ned over stegen. Jeg starter med at binde den i begge ender og en gang på midten, hvorefter jeg snørrer hele stegen tæt så den ikke åbner sig.
  • Gnid sværene med groft salt, kom godt ned mellem sværene.
  • Placer stegen på dit rotisseri, og grill den, over indirekte varme, ved ca. 150 grader i 2 - 2 1/2 time, - den skal have en kernetemperatur på ca. 70 grader. Monter gerne et stegetermometer i kødet, - så du kan holde øje med temperaturen undervejs.
  • Hvis sværen ikke er sprød skrues der til sidst godt op for varmen, - hold hele tiden øje.
  • Lad porchettaen hvile i ca. 15 min. inden den skæres ud og serveres.

Noter

Har man ikke et rotisseri kan steget sagtens grilles direkte på grillristen, - stadig over indirekte varme.
Den kan selvfølgelig også tilberedes i ovn, - læg den da på en rist med en bradepande under, og giv stegen samme temperatur som ved grill, - skru evt. op for varmen til sidst hvis sværen mangler sprødhed.