Opskrift på saftig porchetta med sprød svær og masser af smag.
Samlet tid 3 timertimer30 minutterminutter
Servings 8Personer
Author Dianna
Ingredienser
1
svineslag på ca. 2 - 2 1/2 kg.
8fed
hvidløg, revet
1 storhåndfuld
friske krydderurter, - f.eks. timian, rosmarin og persille
Groft salt og friskkværnet peber
Kødsnor
Sådan gør du
Hak alle krydderurterne groft, - er stilkene hårde skal rosmarin nåle og timian kviste tages af stilkene, ellers kan de godt hakkes med. Bland hvidløg med de grofthakkede krydderurterne, vend det godt sammen.
Rids sværen i din porchetta, på langs som på billedet, eller i harlekin tern. Sørg for ikke at ridse ned i kødet, - på den måde sikrer du et saftigt og smagsfuldt resultat.
Gnid indersiden af stegen med rigeligt salt, krydr med masser af friskkværnet peber og fordel de grofthakkede krydderurter i et fint lag på hele indersiden.
Rul stegen tæt sammen, mas godt til så den er rullet stramt og sværen når hele vejen rundt. Bind stegen godt sammen med kødsnor, - hele vejen ned over stegen. Jeg starter med at binde den i begge ender og en gang på midten, hvorefter jeg snørrer hele stegen tæt så den ikke åbner sig.
Gnid sværene med groft salt, kom godt ned mellem sværene.
Placer stegen på dit rotisseri, og grill den, over indirekte varme, ved ca. 150 grader i 2 - 2 1/2 time, - den skal have en kernetemperatur på ca. 70 grader. Monter gerne et stegetermometer i kødet, - så du kan holde øje med temperaturen undervejs.
Hvis sværen ikke er sprød skrues der til sidst godt op for varmen, - hold hele tiden øje.
Lad porchettaen hvile i ca. 15 min. inden den skæres ud og serveres.
Video
Noter
Har man ikke et rotisseri kan steget sagtens grilles direkte på grillristen, - stadig over indirekte varme.
Den kan selvfølgelig også tilberedes i ovn, - læg den da på en rist med en bradepande under, og giv stegen samme temperatur som ved grill, - skru evt. op for varmen til sidst hvis sværen mangler sprødhed.