Go Back
+ servings
Skinkeschnitzel - Opskrift på skinkeschnitzel med frisk kartoffelsalat

Skinkeschnitzel med frisk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk skinkeschnitzel med frisk kartoffelsalat
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Skinkeschnitzel

  • 4

    skinkeschnitzler

  • 2

    æg, sammenpisket

  • 2 dl

    hvedemel

  • 3 dl

    rasp

  • 1 tsk

    salt

  • Smør og olie til stegning

Kartoffelsalat

  • 1 kg

    små friske kartofler

  • 2 dl

    ærter, optøede

  • 1

    bdt. grønne asparges

  • 4

    forårsløg

  • 2 håndfulde

    feldsalat

  • 1

    bk karse

  • 1 dl

    olivenolie

  • 4 spsk

    hvidvinseddike, - f.eks. med smag af rosmarin eller lignende

  • 2 spsk

    honning

  • Salt og peber

Sådan gør du

Kartoffelsalat

  • Vask kartoflerne fri for urenheder og jord, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min., og lad dem derefter trække i vandet, under låg, i 20 min. Hæld derefter vandet fra og lad dem køle af i 10 minutters tid.
  • Overhæld asparges og forårsløg med kogende vand og lad dem trække 3 min. Skyld dem derefter i rigeligt koldt vand, og skær dem i skrå skiver.
  • Bland olivenolien med hvidvinseddike og honning, og smag til med salt og peber.
  • Skær kartoflerne over på midten og læg dem i en skål sammen med ærter, grønneasparges og forårsløg, og hæld marinaden over, - vend det hele godt sammen.
  • 5 min inden servering vendes feldsalaten samt karsen i kartoffelsalaten.

Skinkeschnitzel

  • Bland rasp og salt i en dyb tallerken.
  • Bank schnitzlerne godt ud, og vend dem i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i raspblandingen.
  • Steg schnitzlerne i rigeligt smør evt. tilsat lidt olie til de er fine gyldne på begge sider, - ca. 3-4 min. på hver side.