Go Back
Gulerodsbrød - Opskrift på gulerodsbrød med hørfrø

Gulerodsbrød med hørfrø

Opskrift på det lækreste franskbrød med gulerødder og hørfrø.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 2 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 3 1/2 dl

    lunken danskvand

  • 500 g

    hvedemel

  • 25 g

    smør, stuetemperatur

  • 1

    æg

  • 100 g

    hørfrø

  • 2

    mellemstore gulerødder, groftrevet (ca. 150 g)

  • 1 spsk

    sukker

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • Lidt olie

  • Sprayfedt eller ligt smør til form

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lune danskvand.
  • Tilsæt æg, sukker, hørfrø og gulerødder og rør det sammen.
  • Tilsæt mel lidt ad gangen og rør til alt melet er brugt.
  • Tilsæt smørret i mindre stykker og rør dejen godt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne.
  • Tag dejen ud af skålen og spænd den let op ved hjælp af lidt olie på hænderne.
  • Læg dejen tilbage i skålen, dæk den med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
  • Smør en rugbrødsform med lidt smør eller sprayfedt, læg dejen heri og skub den godt ud i siderne. Lad den efterhæve med et klæde over i 30 min.
  • Bag brødet i en forvarmet ovn, gerne med damp, i 25-30 min ved 200 grader.
  • Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.