Go Back
+ servings
Pulled beef burger - Opskrift med barbecue og vagtelæg

Pulled beef barbecue burger

Opskrift på den lækreste pulled beef barbecue burger med masser af smag og kraft.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 day
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • Ingredienser

  • Pulled beef

  • 1,5 kg

    tykkam

  • 1 1/2 dl

    vand

Rub

  • 2 spsk

    brun farin

  • 2 spsk

    paprika

  • 2 tsk

    løg pulver

  • 1 tsk

    hvidløgspulver

  • 1 tsk

    chipotle chilipulver

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • Peber

Barbecuesauce

  • 2 1/2 dl

    ketchup

  • 1/4 dl

    æblecidereddike, - måske en smule mere, smag til

  • 1 1/2 spsk

    worcestersauce

  • 1/2 dl

    brun farin

  • 2 tsk

    løg pulver

  • 1 tsk

    hvidløgspulver

  • 1/2 tsk

    chipotle chilipulver

  • 1/4 tsk

    cayennepeber, - kan justeres efter temperament

  • Salt og peber

Derudover

  • 6

    burgerboller, - prøv de lækreste sesam burgerboller

  • Blandet salat, f.eks. crisp salat og lidt rød spidskål

  • Cheddarost, - gerne et stykke man selv skærer af

  • 6-12 vagtelæg

  • Lidt olie

  • Evt. lidt mayo til over bollen.

Sådan gør du

Pulled beef

  • Bland alle krydderierne til rubben, og rub stegen godt ind, - brug alt rubben.
  • Pak kødet tæt i enten film eller en vakuumpose, og læg det på køl natten over, - den skal ligge i 8-12 timer.
  • Tag en gryde, der kan tåle at gå i ovnen, og hæld vandet i denne. Læg stegen oven i, og sørg for at hælde alt krydderisaften med over stegen.
  • Læg låg på, og lad nu stegen langtidsstege ved 120 grader i ca. 10 timer. Vi startede vores Forno op med masser af brænde, lod den brande godt ud, og holdt den derefter i gang med et par stykker brænde ad gange, - på den måde holdt den en temperatur på mellem 120-150 grader.
  • Lad stegen hvile i 15 min. inden den tages op af gryden (uden væden i bunden) og trækkes fra hinanden med 2 gafler.

Barbecue sauce

  • Rør ketchup sammen med æblecidereddike og worcestersauce.
  • Tilsæt brun farin og krydderier, - juster evt. selv styrken med cayennepeber.
  • Smag til med salt og peber og opbevar barbecuesaucen på køl til den skal serveres.

Burgeren

  • Skær bollerne over og læg skiver af cheddarost på under bollerne.
  • Lun bollerne til osten er smeltet og bollerne er lune, - ikke sprøde.
  • Steg vagtelæggene i en smule olie ved helt svag varme, - de skal have ca. 2-5 min.
  • Top den nederste bolle med frisk salat, og derefter en god portion pulled beef.
  • Hæld et par skefulde barbecue sauce ud over kødet, top med lidt fintsnittet kål, 1-2 vagtel æg og derefter overbollen.

Noter

Kødet kan også vendes sammen med barbecuesaucen, det er en smagssag om man vender den i det eller putter det ovenpå.
I dette tilfælde puttede vi det ovenpå kødet, så vi kunne bruge resterne af kødet anderledes.