Go Back
Romkugler - Opskrift på de bedste romkugler med kagerester

Romkugler

Opskrift på de lækreste romkugler med kagerester.
Denne portion giver 20 mellemstore romkugler.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 2 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg

    kagerester, - jeg brugte brownie, kanelsnegle (på gærdej) og bananmuffins

  • 100 g

    chokolade 60%, smeltet

  • 3 spsk

    kakaopulver

  • 1 dl

    marmelade

  • 2 1/2 spsk

    romessens (vi kan godt lide kraftig rom smag, - så smag dig frem)

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

  • Krymmel, - der går ca. 3 poser til denne portion

Sådan gør du

  • Smuldr kageresterne i en skål. Hvis der er mange store stykker og nødder i kageresterne, foretrækker jeg at blende dem først.
  • Hæld dem i en røreskål og tilsæt smeltet chokolade, kakaopulver, marmelade og vanilje. Rør dejen med dejkroge til det hele er blandet godt sammen.
  • Tilsæt derefter romessens og smag løbende til, - er du vild med rom smag tilsætter du blot 2 1/2 spsk og rører det ind i dejen.
  • Sæt massen på køl en time eller to, - den er nemmere at arbejde med jo koldere den er.
  • Tril massen til kugler på ca. 50 g/stk og rul hver kugle godt i krymmel.
  • Opbevar dem på køl i en lufttæt beholder.