Go Back
+ servings
Koldhævede snobrød - Opskrift på de bedste koldhævede snobrød

Koldhævede snobrød

Opskrift på . lækre koldhævede snobrød.
Denne opskrift giver 8-10 snobrød.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 10 timer
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 30 g

    gær

  • 5 dl

    mælk

  • 600 g

    hvedemel

  • 50 g

    blødt smør

  • 1 spsk

    sukker

  • 1 1/2 tsk

    salt

Sådan gør du

  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt sukker, og derefter hvedemel blandet med salt lidt ad gangen.
  • Når melet er æltet ind i dejen tilsættes smørret i mindre klumper, og dejen æltes godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, - ca. 5 min. på maskine.
  • Dæk skålen til med film og lad dejen hæve i min. 8 timer på køl, - den kan stå op til 24 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet 1 time før den skal bruges, så den lige får lov at varm lidt op, - stadig tildækket med film så den ikke tørrer ud.
  • Form til snobrød og bag dem over åben ild til de er gyldne og gennembagte. I en Morsø Forno hvor varmen fordeler sig rundt om brødet anbefaler jeg at man fyrer godt op i ovnen ca. 1 1/2 time før den skal bruges. Derefter skrabes gløder og brænde ud i siderne og en smule bagved. Undgå for meget bagerst i ovnen da spidsen på brødene da vil blive hurtig brændt. Hold den løbende varm med mindre stykker brænde i siderne.