Go Back
+ servings
Pasta med hvidvin, hvidløg og citron - Opskrift på nem pasta

Pasta med citron, hvidløg og hvidvin

Opskrift på den lækreste pasta med hvidvin, hvidløg og citron.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    pasta (kommer an på om den serveres alene eller med tilbehør)

  • 100 g

    smør

  • 8 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1

    chili, finthakket (uden kerner)

  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

  • 2 dl

    hvidvin

  • 2 dl

    grøntsags boullion

  • 2 håndfulde

    bredbladet persille, finthakket

  • Salt og peber, - gerne citronpeber

  • Fintrevet parmesan og bredbladet timian til toppen

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde ved middel varme og svits hvidløg og chili af et par minutter.
  • Tilsæt citronskal, halvdelen af persillen og hvidvinen, og kog igennem ved jævn høj varme i 10 min.
  • Tilsæt grøntsagsboullion og kog videre i 10 min. Smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente, hæld vandet fra og vend den straks sammen med saucen samt den sidste halvdel af persillen.
  • Server pastaen toppet med fintrevet parmesan samt timiankviste.