Go Back
Studenterbrød - Opskrift på hjemmelavede studenterbrød

Studenterbrød

Opskrift på de lækreste studenterbrød.
Denne portion giver ca. 8 store studenterbrød.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 2 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kagemassen

  • 1 kg

    kagerester, - jeg brugte brownie, kanelsnegle (på gærdej) og bananmuffins

  • 100 g

    chokolade 60%, smeltet

  • 3 spsk

    kakaopulver

  • 1 dl

    marmelade

  • 2 1/2 spsk

    romessens (vi kan godt lide kraftig rom smag, - så smag dig frem)

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

Mørdej

  • 200 g

    hvedemel

  • 60 g

    flormelis

  • 100 g

    koldt smør

  • 1

    æg

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 1 nip

    salt

Derudover

  • 150 g

    flormelis

  • Æggehvide, ca. 60 gram
  • Krymmel

Sådan gør du

Kagemassen

  • Smuldr kageresterne i en skål. Hvis der er mange store stykker og nødder i kageresterne, foretrækker jeg at blende dem først.
  • Hæld dem i en røreskål og tilsæt smeltet chokolade, kakaopulver, marmelade og vanilje. Rør dejen med dejkroge til det hele er blandet godt sammen.
  • Tilsæt derefter romessens og smag løbende til, - er du vild med rom smag tilsætter du blot 2 1/2 spsk og rører det ind i dejen.
  • Sæt massen på køl en time eller to, - den er nemmere at arbejde med jo koldere den er.

Mørdej

  • Bland hvedemel, flormelis, vanilje og salt.
  • Smuldr smørret i blandingen og bland det godt og hurtigt sammen med hænderne. Der må ikke ligge nogle smørklumper tilbage, det hele skal ende med at være en god smuldret masse.
  • Saml massen med ægget og ælt den hurtigt sammen til den er glat og jævn, - det gøres nemmest på køkkenbordet.
  • Når dejen er fin og glat lægges den i en pose og på køl i minimum 1 time.
  • Rul derefter mørdejen ud i et tynd lag på ca. 4 mm., i en firkant der måler ca. 25x25 cm. Brug gerne lidt flormelis hvis den klistrer.
  • Bag bunden på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 13-15 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
  • Lad bunden køle af på bagepapiret på en rist.
  • Rul kagemassen ud i samme størrelse, - den skal være ca. 1 1/2 cm høj.
  • Smør bunden med hindbær marmelade og læg den udrullede kagemassen ovenpå. Stil på køl.
  • Pisk flormelis og æggehvide til en tyk og luftig masse, - pas på ikke at overpiske.
  • Smør glasuren ud over kagen og drys med krymmel. Sæt på køl og lad glasuren sætte sig inden kagen skæret ud i passende stykker. Opbevar stykkerene på køl i en lufttæt beholder.