Opskrift på skøn og enkelt tomatrisotto med en fantastisk dyb og rund smag.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Risotto
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 590kcal
Author Dianna
Ingredienser
400g
risotto ris
2
løg, finthakket
5fed
hvidløg, fintrevet
4spsk
tomatkoncentrat
1dshakkede tomater
4dl
hvidvin
9dlgrøntsagsboullion
160g
parmesan, fintrevet
5-6spskfriske timian blade
Olivenolie
Salt og peber
Revet parmesan og lidt timian til toppen
Sådan gør du
Bland boullion med hakkede tomater, - giv det gerne en tur med stavblenderen for at gøre væsken helt glat. Dette kan undlades hvis der bruges polpa tomater.
Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg af ved svag varme til løgene er klare.
Tilsæt risottorisene og steg med i 3-5 minutter, - rør jævnligt.
Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem under omrøring et par minutter.
Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i risene, fortsat ved svar varme, og tilsæt samtidig timian bladene.
Hæld boullion over risene af flere omgange, - lad væsken koge ind inden der tilsættes nyt. Fortsæt til det hele er brugt og risene er al dente, - ca. 20 min.
Rør parmesanen i og smag til med salt og peber. Risottoen skal være let flydende og cremet i konsistensen, så tilsæt evt. en smule mere vand hvis den virker for fast.
Server straks med lidt parmesan og frisk timian på toppen.