Go Back
+ servings
Tomatrisotto - Opskrift på cremet tomatrisotto med timian

Cremet tomatrisotto

Opskrift på skøn og enkelt tomatrisotto med en fantastisk dyb og rund smag.
4.5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 400 g

    risotto ris

  • 2

    løg, finthakket

  • 5 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 4 spsk

    tomatkoncentrat

  • 1 ds

    hakkede tomater (gerne polpa tomater)

  • 4 dl

    hvidvin

  • 8 dl

    grøntsagsboullion (2 boullion terninger)

  • 1 dl

    olivenolie

  • 160 g

    parmesan, fintrevet

  • 1bdtfrisktimian,-ca.5-6 spsk timian blade
  • Salt og peber

  • Revet parmesan og lidt timian til toppen

Sådan gør du

  • Bland boullion med hakkede tomater, - giv det gerne en tur med stavblenderen for at gøre væsken helt glat. Dette kan undlades hvis der bruges polpa tomater.
  • Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg af ved svag varme til løgene er klare.
  • Tilsæt risottorisene og steg med i 3-5 minutter, - rør jævnligt.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem under omrøring et par minutter.
  • Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i risene, fortsat ved svar varme, og tilsæt samtidig timian bladene.
  • Hæld boullion over risene af flere omgange, - lad væsken koge ind inden der tilsættes nyt. Fortsæt til det hele er brugt og risene er al dente, - ca. 20 min.
  • Rør parmesanen i og smag til med salt og peber. Risottoen skal være let flydende og cremet i konsistensen, så tilsæt evt. en smule mere vand hvis den virker for fast.
  • Server straks med lidt parmesan og frisk timian på toppen.