Go Back
+ servings
Bagte kartofler - Opskrift med lækker persille/hvidløgssmør

Bagte kartofler med hvidløgssmør

Lækre bagte kartofler med persille/hvidløgssmør.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 6 mellemstore bagekartofler
  • 200 g

    smør, stuetemperatur

  • 1 håndfuld

    bredbladet persille, finthakket

  • 5 fed

    hvidløg, fint revet eller presset

  • Olie

  • Salt

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne grundigt og dup dem tørre i et viskestykke.
  • Gnid dem med en god olie og derefter med fint salt.
  • Bag dem ved 200 grader, i en forvarmet ovn (almindelig ovn), eller på grill i ca. 1 time. Bages de på grill skal de ligeledes bages ved 200 grader, - læg dem på øverste rille og vend dem evt. en gang undervejs.
  • Bland smørret med hvidløg og finthakket persille. Læg det på et stykke bagepapir og mas det godt sammen til du får en firkant, - stil på køl til det skal spises.
  • Lad kartoflerne hvile i 5 min. efter tilberedning. Læg derefter et snit i toppen og placer en god stor klat smør heri og server straks.