Opskrift på den lækreste appetizer eller forret med rørt tatar med trøffelmayo på en sprød kartoffel.
Ret Appetizer, Forret
Køkken Fransk
Nøgleord Nytårsmenu, Pommes, Tatar
Samlet tid 1 timetime15 minutterminutter
Servings 8personer
Calories 248kcal
Ingredienser
Pommes fondant
8stkstore eller 8 mindre bagekartofler
150gsmør, gerne klaret
2kvisterosmarin
2fedhvidløg, pillet
Salt
Rørt tatar
300gokseinderlår
1 1/2spskolivenolie
1spskwholegrain sennep
2spskpurløg, finthakket
2spskskalotteløg, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Derudover
Trøffel- eller estragon mayo
Lidt grønt til toppen
Sådan gør du
Pommes fondant
Skær kartoflerne ud i lige store rektangler - ca. 2 1/2 cm i tykkelsen.
Smelt smørret på en pande, tilsæt urter og hvidløg og lad det bruse op.
Brun kartoflerne af på alle sider ved god høj varme, til de har en gylden overflade – krydr med salt.
Læg kartoflerne i et ovnfast fad, hæld pandens indhold ved sammen, og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 30 minutter.Stik i kartoflerne for at sikre dig de er møre - tilberednings tiden kan variere alt efter størrelsen.Tilsæt lidt bouillon hvis der er brug for det, men ikke for meget - kartoflerne skal være sprøde.
Rørt tatar
Puds kødet fri for eventuelle urenheder og skær det i små tern.
Vend det med olivenolie, sennep, purløg og skalotteløg, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Server din tatar på sprødt brød eller med sprøde pommes – toppet med en god trøffelmayo eller estragon mayonnaise.
Servering
Lad først kartoflerne køle lidt af på en rist. De kan sagtens stå en times tid inden servering.
Top derefter kartoflerne med tataren. Sprøjt små klatter af mayo på toppen - det er nemmest at styre i en sprøjtepose eller på en tube.
Pynt med lidt grønt og krydr med friskkværnet peber inden serveringer.