Opskrift på den lækreste poke bowl med teriyaki bagt laks, grøntsager og en lækker bang bang chilimayonnaise.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Asien
Nøgleord Bowl, Laks, Måltidssalat, Poke Bowl
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 888kcal
Ingredienser
300gris
2avocadoer, skåret i tern
200gedamamebønner, optøet
1bdtforårsløg, fintsnittet
Sesam
Teriyaki laks
500glaks, skåret i mundrette bidder
4spskteriyakisauce
1spsksoyasauce
1-2tskingefær, fintrevet
1fedhvidløg, revet eller presset
Evt. chiliflager
Chili mayonnaise
1dlgod mayonnaise
1/2lime, saften heraf
2spsksød chilisauce (thai sur/sød sauce)
1-2tskspicy chilisauce
1tskhonning
1spsktørret persille (eller frisk finthakket)
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Skyl risene grundigt og kog dem som beskrevet på pakken.
Bland ingredienserne til lakse marinaden, rør det godt sammen og vend laksen heri. Smag gerne til med chiliflager hvis du ønsker dem en smule spicy.
AIRFRYER: Fordel laksen i kurven på din opvarmede Airfryer (det skal ikke ligge for tæt), og bag det ved 200 grader i ca. 6 minutter – alt efter størrelsen på stykkerne. Sprøjt gerne risten med lidt sprayfedt/olie.OVN: Eller fordel det på en bageplade med bagepapir og bag det i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 8-9 minutter – alt efter størrelse.
Rør ingredienserne sammen til mayonnaisen og smag til med friskkværnet peber.
Fordel risene i 4 dybe tallerkener, top med laksen, avocado, aedamame og forårsløg.Dryp med chili mayonnaise, drys med sesam og server.