Opskrift på nem aftensmad med sesam ristet laks, hoisin og broccolini.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Asien
Nøgleord Asiatisk mad, Laks, Poke Bowl
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 272kcal
Ingredienser
Laksen
500glaks
6spskhoisinsauce
3spsksoyasauce
1lime, saften heraf
1spskingefær, fintrevet
2fedhvidløg, revet eller presset
Sesam
Til servering
300gbroccoli, i små buketter
4forårsløg, fintsnittet
Evt. frisk basilikum eller mikrogrønt
Kogte ris
Chilimayo
Chiliolie - Jeg bruger Lao Gan Ma crispy chili
Sådan gør du
Bland ingredienserne til marinaden.
Skær laksen i mundrette bidder, og hæld en smule af marinaden over. Ikke det hele, det skal kun lige coates. resten af marinaden bruges til servering.
Vend laksestykkerne i et tæt lag af sesam. Det er nemmest at rulle stykkerne i sesam, så sesamfrøene kun sætter sig i et enkelt lag.
AIRFRYER: Fordel laksen i kurven på din opvarmede Airfryer (det skal ikke ligge for tæt), sprøjt med sprayfedt og bag det ved 200 grader i ca. 6 minutter – alt efter størrelsen på stykkerne. OVN: Eller fordel det på en bageplade med bagepapir, sprøjt med sprayfedt og bag det i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 8-9 minutter – alt efter størrelse.
Imens overhældes broccolibuketterne med kogende vand og en smule salt. Lad dem trække et par minutter, og lad dem derefter trække på et viskestykke.
Servering
Top laksestykkerne på en bund af kogte ris. Fordel broccolibuketterne på toppen og dryp med resten af marinaden, chilimayo og chiliolie.
Drys med forårsløg og evt. friske urter som (thai)basilikum eller mikrogrønt.