Opskrift på klassisk pasta all’arrabbiata - Penne Arrabiata.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Nem pasta
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 394kcal
Ingredienser
2dsflåede tomater - jeg anbefaler San Marzano
1/2dlolivenolie
4fedhvidløg, revet eller presset
1/2-1rød chili, juster selv styrken
1/2-1tskchiliflager, juster selv styrken
400gpasta
Salt og friskkværnet peber
Hakket persille til toppen
Sådan gør du
Hæld de flåede tomater i en skål og knus dem med hænderne.Du kan naturligvis også bruge hakkede tomater, men vælg nogle gode hakkede tomater - det er dem der bærer hele retten.
Varm en pande op ved middel varme, og steg løg, chili og chiliflager i olien i et minuts tid. Det må ikke brune.
Hæld tomaterne ved, krydr med salt og friskkværnet peber, og lad saucen simre ved middel varme. Rør undervejs.Kog imens pastaen al dente.
Dræn pastaen for væde. Gem en smule til evt. at justere konsistensen med.
Vend pastaen sammen med tomatsaucen på panden, og lad den samle sig et par minutter.
Juster evt. konsistensen med pastavand og smag til med salt, friskkværnet peber og evt. mere chili.