Opskrift på nem og simpel pastaret med spinatpesto.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Nem aftensmad, Pasta uden kød
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
180gfrisk spinat
60gparmesan, revet
45gpinjekerner, gerne ristet
2fedhvidløg
1dlolivenolie
Salt og friskkværnet peber
Citron
Pastavand
Til servering
Evt. fintrevet parmesan
Sådan gør du
Sæt pastaen over, og kog den al dente - som beskrevet på pakken.
Bland imens ingredienserne til din pesto. Hæld spinat, pinjekerner, parmesan, hvidløg og olivenolie i en blender, og blend til du har en fin peesto.Smag til med salt.
Når pastaen er kogt al dente, hældes vandet fra - gem et par deciliter til at justere konsistensen med.
Hæld pastaen tilbage i gryden, og vend det med pestoen. Tænd for blusset ved helt svag varme, og vend det godt sammen.Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber - og juster konsistensen med pastavandet.