Opskrift på nem og lækker pasta med en pesto flødesauce, friske tomater og stegt salsiccia.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Nem aftensmad, Nem pasta
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
300gsalsiccia
400gpasta
1skalotteløg, finthakket
3-4fedhvidløg, revet eller presset
300gcherry tomater, i kvarte
3spsktomatkoncentrat
3spskrød pesto
2dlvand
1/2stkkyllingebouillon terning
2dlfløde
300gærter, optøet
140grevet mozzarella
7stilkebasilikum, bladene heraf
Salt og friskkværnet peber
Olie
Pastavand
Evt. parmesan til servering
Sådan gør du
Bruger du salsicciapølser starter du med at åbne disse og skrabe farsen ud. Hak det groft eller mos det mellem fingrene.
Varm en pande op ved middel varme, og brun salsicciafarsen i en sjat olie i små 5 minutter. Sæt samtidig pastaen over, og tilbered den al dente som beskrevet på posen.
Tilsæt løg og hvidløg på panden, og steg til løgene er klare, og tilsæt derefter de friske tomater og steg i yderligere et par minutter.
Tilsæt tomatkoncentrat og pesto og rør det sammen med pandens indhold, og hæld derefter vand og bouillonterningen ved. Lad det simre et par minutter.
Hæld fløden ved og lad saucen samle sig, og rør derefter ærterne i saucen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Rør mozzarellaen ud i saucen, og juster konsistensen med en smule pastavand, og vend til sidst pasta og friske basilikumblade i saucen.
Lad retten samle sig et minuts tid, juster konsistensen med mere pastavand hvis der er behov for det og server evt. med et drys parmesan på toppen.