Pasta med oksemørbrad, spinat og soltørrede tomater
Opskrift på nem og lækker pasta med oksemørbrad og en skøn olie marinade.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400gpasta, - jeg har brugt pappadelle
400goksemørbrad, skåret i tern
250gbrune mark champignon, skåret i skiver
1løg, finthakket
80 gfrisk spinat
100gsoltørrede tomater i olie, skåret i stimler(vægt uden olie)
80 gparmesan, fintrevet
3fed hvidløg, revet eller presset
1håndfuldbredbladet persille, grofthakket
1håndfuldfrisk basilikumblade
1/2citron, saft og fintrevet skal heraf
1dlgod olivenolie (eller gerne olien fra tomaterne)
Salt og peber
Sådan gør du
Hæld 3/4 dl olie i en skål og bland det sammen med de soltørrede tomater, hvidløg, basilikum, persille, citronsaft, citronskal og krydr med salt og peber.
Varm resten af olien op på en pande og steg oksemørbraden af ved høj varme til den er godt brune af, - krydr med salt og peber.
Læg oksemørbraden til side, skru ned på medium blus og steg svampe og løg af på samme pande, til svampene har afgivet deres væde. Tilsæt evt. en smule mere olie fra blandingen med soltørrede tomater, hvis der er behov for det.
Kog i mellemtiden pastaen al dente eller som ønsket.
Hæld oksemørbraden tilbage på panden og hæld nu olieblandingen over, - lad det varme med i 5 min. mens pastaen koger færdig.
Lige inden pastaen er færdigkogt vendes spinaten sammen med kødet, - varm til det er faldet sammen.
Hæld vandet fra pastaen og vend det derefter sammen med kødet og parmesanen, - rør godt rundt så det hele bliver godt fordelt.
Server straks og krydr med friskkværnet peber på toppen og evt, et drys frisk oregano, basilikum eller lignende.