Opskrift på den lækreste enkle pasta med masser af friske tomater og et strejf af chili.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Nem pasta, Pasta, Pasta med tomat, Pasta uden kød
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 512kcal
Ingredienser
1løg, finthakket
5-6fedhvidløg, finthakket
1/2tskchiliflager (juster selv)
600gcherrytomater, halveret og i kvarte
1/2tsktørret basilikum
500gpasta - gerne spaghetti
1dlhvidvin
8stilkefrisk basilikum, bladene heraf
Pastavand
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Til servering
Friskrevet parmesan
Sådan gør du
Varm en god sjat olivenolie på en pande og steg løg, hvidløg og chiliflager til løgene er klare.Olivenolien er med til at balancere syren fra tomaterne og giver retten dybde - så vær ikke nærig med den, den er en vigtig del af smagsbalancen.
Tilsæt tomater og tørret basilikum, og steg det til tomaterne begynder at falde sammen - ca. 10 minutter.Kog samtidig pastaen al dente som beskrevet på pakken.
Hæld hvidvinen ved og lad den koge ind, og rør derefter basilikumbladene i og smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. også flere chiliflager hvis den ønskes mere spicy.
Tilsæt pastaen og vend det godt sammen, og juster evt. konsistensen med en smule pastavand.
Server med masser af revet parmesan og friskkværnet peber på toppen og evt. lidt eksta olivenolie.