Opskrift på nem cremet pasta med bacon, fløde og citron.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Nem aftensmad, Nem pasta
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 793kcal
Ingredienser
200gbacon, skåret i tern
3fed hvidløg, finthakket
1 1/2dlfløde
1citron, fintrevet skal heraf
80gparmesan, fintrevet
1/2citron, saften heraf
2håndfuldespinat
6stilkebasilikum, bladene heraf
400gpasta
Pastavand
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Steg baconen sprød på en pande med en smule olie. Krydr med friskkværnet peber og læg det til side.Sæt samtidig en gryde over med vand og salt, og kog pastaen al dente.
På samme pande svitses hvidløg et par minutter inden fløde, citronskal og parmesan røres i. Varm saucen igennem og tilsæt også en smule pastvand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Vend spinat og bacon i saucen, og rør til spinaten falder sammen og vend derefter pasta og basilikum i saucen.
Smag til med salt og friskkværnet peber og juster evt. konsistensen med mere pastavand - eller lad den simre en smule, til saucen sætter sig om pastaen.