Opskrift på nemme og lækre klassiske fiskefrikadeller.Disse er lavet med guldlaks, - men brug den type fisk du foretrækker.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Fisk, Nem aftensmad, Sund mad, Ugens fisk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
900gfersk fiskefars - jeg har brugt guldlaksefars
1stort løg, finthakket
3spskdild, finthakket
1-2dlmælk
2æg
2spskhvedemel
1 1/2tsksalt
Friskkværnet peber
Rapsolie og smør til stegning
Sådan gør du
Rør fiskefarsen sammen løg, dild, æg, mel, salt og godt med friskkværnet peber.*Det er vigtigt at du tjekker at farsen er fersk, og ikke allerede tilsat andre ingredienser.
Justere konsistensen på farsen med mælk, - tilsæt lidt ad gangen, og rør det godt ind i farsen.Det er meget forskelliget om der skal bruges 1, 1 1/2 eller 2 dl mælk, - så tilsæt til farten er blød men stadig fast.
Smelt smør og god sjat olie på en pande.
Form fiskefrikadellerne med en ske, i hånden eller hvordan du forertækker det. Læg dem på panden, mas dem let flade og steg dem til de er gyldne på begge sider. *Se video over opskriften.
Server fiskefrikadellerne med kartofler og persillesauce eller på en skive groft rugbrød med en sprød spidskålssalat ved siden af.