Opskrift på nemme og lækre klassiske fiskefrikadeller.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Fisk, Nem aftensmad, Sund mad, Ugens fisk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
900gfersk fiskefars
1stort løg, finthakket
3spskdild, finthakket
1-2dlmælk
2æg
2spskhvedemel
1 1/2tsksalt
Friskkværnet peber
Rapsolie og smør til stegning
Sådan gør du
Rør fiskefarsen sammen løg, dild, æg, mel, salt og godt med friskkværnet peber.*Det er vigtigt at du tjekker at farsen er fersk, og ikke allerede tilsat andre ingredienser.
Justere konsistensen på farsen med mælk, - tilsæt lidt ad gangen, og rør det godt ind i farsen.Det er meget forskelliget om der skal bruges 1, 1 1/2 eller 2 dl mælk, - så tilsæt til farten er blød men stadig fast.
Smelt smør og god sjat olie på en pande.
Form fiskefrikadellerne med en ske, i hånden eller hvordan du forertækker det. Læg dem på panden, mas dem let flade og steg dem til de er gyldne på begge sider. *Se video over opskriften.
Server fiskefrikadellerne med kartofler og persillesauce eller på en skive groft rugbrød med en sprød spidskålssalat ved siden af.