Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
Blend kiks med citronskal til en fin mel, og rør det sammen med smørret.
Fordel kiksen i 6 serveringsglas. Kiksede skal ikke mases som ved en klassisk cheesecake – de skal bare ligge i et fint lag.
Cheesecake uden husblas
Halver passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ud. Sigt den igennem en finmasket sigte så alle kerner sigtes fra. Rør det grundigt med en ske - det gør det meget nemmere at få alt saften ud. Fortsæt til du har den angivede mængde i ingredienslisten.
Hæld flødeost, piskefløde, passionsfrugt saft, flormelis og vaniljesukkere i en skål, og pisk det sammen med en håndmixer, til cremen tykner.Pas på ikke at piske for meget, – cremen skal være blød og lækker.
Hæld ostecremen på en sprøjtepose, og sprøjt cremen over kiksebundene. Glat evt. toppen en smule ud med bagsiden af en varm ske.
Hak en håndfuld påskeæg fint og groft - de må gerne være forskellige i størrelsen. Lad også nogle forblive hele.
Drys påskeæggene over ostecremen, læg et par hele påskeæg på og pynt evt. med hornvioler.