Opskrift på nem vegetarisk orzo med cremet burrata, squash og svampe.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Aubergine pasta, Orzo, Retter med orzo, Vegetar
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1squash, halveret og skåret i skiver
250gsvampe, skåret i skiver
1løg, finthakket
50gsoltørrede tomater, grofthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
400gorzo
9-10 dlgrøntsagsbouillon
3spskmascarpone - eller 1 dl fløde
100gparmesan, fintrevet
100gspinat
Olie
Salt og friskkværnet peber.
Derudover
1-2burrata
Olivenolie
Evt. chiliflager
Evt. finthakket persille eller basilikum
Sådan gør du
Varm en sjat olie op på en pande, og steg squashen ved god høj varme til stykkerne bruner let. Krydr med salt og friskkværnet peber - og læg det til side på en tallerken.
På samme pande steges svampene til de er gyldne - tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
Tilsæt løg, hvidløg og soltørrede tomater, og steg det til løgene er klare.
Hæld orzoen ved og 6 deciliter bouillon, og lad den nu tilberede ved svag varme, under omrøring.Tilbered den som du tilbereder en risotto. Rør i den jævnligt, og tilsæt løbende mere bouillon.
Når din orzo er ved at være mør, efter ca. 15 minutter, tilsættes mascarpone eller fløde - og parmesan. Rør til parmesanen er smeltet ind i retten.
Vend til sidst spinaten i til den falder sammen, hæld squashen ved, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Åben burrataosten på toppen, dryp med lidt olivenolie og drys evt. med lidt chiliflager, friskkværnet peber og lidt grønt.