Opkrift på nem og smagfuld one pot pande lasagnette fyldt med grøntsager og linser.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Lasagnette, Nem pasta, One pot, Vegetar
Samlet tid 1 timetime15 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1stort løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller pressset
200gsvampe, blendet eller finthakket
200gsquash, i bitte små tern
200gaubergine, i bitte små tern
2stilkebladselleri, i bitte små tern
100ggulerødder, i bitte små tern
4spsktomatkoncentrat
1tskbasilikum
1tskoregano
1/2tsktimian
1/2tskrosmarin
1dshakkede tomater
6dlgrøntsagsbouillon
100grøde linser
50gparmesan
220gfriske lasagneplader
1frisk mozzarella
Olie
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Var en god sjat olie på en pande, og steg løgene til de er klare.
Tilsæt svampe og auberginen, og steg det godt af i 5 minutters tid.
Tilsæt gulerødder, bladselleri, squash, hvidløg og krydderier. Vend det godt sammen og steg videre i 5 minutter.
Varm tomatkoncentraten med et minuts tid, og hæld derefter linser, hakkede tomater og bouillonen ved.
Rør det godt sammen, læg låg på og lad det simre i ca. 25-30 minutter - eller til linser og grøntsagerne er møre.
Rør parmesanen i til den smelter og smag til med salt og friskkværnet peber.
Klip lasagnepladerne i mindre stykker og vend dem godt rundt i saucen. Er saucen for tæt, kan du tilsætte lidt mere bouillon.Læg låg på og lad dem tilberede i ca. 5 minutter - eller til pladerne er møre.
Skub fyldet rundt i panden, så pladerne er godt fordelt, og fordel mozzarellaen på toppen.
Gratiner retten i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 8-10 minutter.Du kan også blot lægge låg på, og lade den stå over blus - til osten smelter.