Opskrift på nem og cremet jordbæris, lavet uden ismaskine.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Hjemmelavet is, Is uden ismaskine
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 6personer
Calories 377kcal
Ingredienser
Jordbær puré
500gjordbær, friske eller frost
100gsukker
1vaniljestang, kornene heraf
Derudover
1dskondenseret mælk á ca. 400 g
1/2lpiskefløde
Evt. frysetørret jordbær
Sådan gør du
Hæld jordbær, sukker og vaniljekorn samt den tomme vaniljestang i en kasserolle, og kog op. Lad jordbærrene koge til de er helt møre - ca. 10 minutter.
Tag vanilje stange op, og blend jordbærrene til en fin pure, og sæt den på køl og lad den køle helt af. Du kan også smide den i fryseren så køler den hurtige af.
Pisk imens fløde og kondenseret mælk til en cremet og luftig ismasse.
Vend jordbærpuréen i, når denne er helt afkølet og rør det godt sammen. Gem evt. lidt puré til toppen.
Hæld iscremen i en form, top evt. med lidt jordbærpuré og frysetørrede hindbær og sæt den på frys i minimum 4 timer. Tag jordbærisen ud af fryseren 10-15 minutter før den skal serveres.