Opskrift på lækker pandestegt medisterpølse - En klassisk opskrift på medister.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Mormor mad, Mormormad, Pølser
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Calories 791kcal
Ingredienser
Til kogning
800gmedisterpølse
Vand
1/2dleddike
1løg, skåret i kvarte
10peberkorn
1-2laurbærblade
Salt
Til stegning
60gsmør
2spskolie
Sådan gør du
Læg medisterpølsen i en gryde, og fyld den med vand til den er dækket.
Tilsæt eddike, løg, peberkorn og laurbærblade amt en smule salt.
Bring grydens indhold i kog. Når det begynder at små boble, skrues ned for blusset, så det kun simrer/små bobler. Lad det stå sådan i 15 mibutter.
Sluk for blusset, og lad medisterpølsen hvile i vandet i ca. 10 minutter.
Smelt imens smørret på en pande sammen med olien. Lad det bruse god op inden medisteren lægges på.
Steg medisteren ved middel varme i ca. 8-10 minutter på hver side - pas på panden ikke er for varm, så pølsen springer.Prik evt. medisterpølsen med en kødnål, det kan afhjælpe at den springer.