Opskrift på en dansk klassiker - medisterpølse med brun sovs og kartofler.
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Calories 884kcal
Ingredienser
Stegt medister
800gmedisterpølse
Vand
1/2dleddike
1løg, skåret i kvarte
10peberkorn
1-2laurbærblade
Salt
Til stegning
60gsmør
2spskolie
Pandesauce
Fedt og rester fra panden
5dlkyllingebouillon
1dlfløde
Maizena + koldt vand
Kulør
Salt og friskkværnet peber
Evt. ribsgele, lidt sukker eller rødvinseddike
Til servering
Kogte kartofler
Sådan gør du
Stegt medister
Læg medisterpølsen i en gryde, og fyld den med vand til den er dækket. Tilsæt eddike, løg, peberkorn og laurbærblade amt en smule salt.
Bring grydens indhold i kog. Når det begynder at små boble, skrues ned for blusset, så det kun simrer/små bobler. Lad det stå sådan i 15 mibutter.
Sluk for blusset, og lad medisterpølsen hvile i vandet i ca. 10 minutter.
Smelt imens smørret på en pande sammen med olien. Lad det bruse godt op inden medisteren lægges på.
Steg medisterpølsen ved middel varme i ca. 8-10 minutter på hver side – pas på panden ikke er for varm, så pølsen springer.Prik evt. medisterpølsen med en kødnål, det kan afhjælpe at den springer.
Læg medisteren til side på en tallerken, og lad den trække imens saucen tilberedes.
Pandesauce
Lad fedt og rester fra panden blive på panden – men fjern evt. større klumper. Hæld bouillon og fløden ved, og kog pandens indhold op.*Har du kogt kartofler, medister eller lignende, så kan du erstatte 1 dl bouillon med kogevandet herfra.
Rør et par spiseskefulde maizena sammen med en smule koldt vand, og juster konsistensen på saucen. Tilsæt lidt ad gangen under omrøring og varm saucen igennem.
Juster farven med kulør, og smag saucen til med salt, friskkværnet peber og evt. en smule ribsgele eller sukker.Mangler saucen syre, kan du smage til. med en smule rødvinseddike.
Servering
Server den stegte medister med kogte kartofler, pandesauce og evt. syltede rødbeder.