Opskrift på lynhurtig lun spidskålssalat med citron, pistacie og feta.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Grill tilbehør, Lun salat, Salat med spidskål
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 162kcal
Ingredienser
150gedamamebønner, optøet (vægt uden bælg)
1spidskål, groft snittet
100gfeta
35gpistacienødder - saltede eller usaltede, grofthakket
1/2citron, fintrevet skal og saft
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt bredbladet persille
Sådan gør du
Giv edamamebønnerne et hurtigt opkog, eller overhæld dem med kogende vand og dræn dem for væde.
Varm en pande op med en sjat olie, og steg spidskålen ved høj varme i et par minutter. Det skal kun falde let sammen og stadig have bid. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Fordel spidskålen på en stor tallerken og top med edamamebønner, hakkede pistacienødder og smuldret feta.
Dryp med friskpresset citronsaft og en smule olievenolie - revet cironskal , friskkværnet peber og evt. en smule bredbladet persille.Server straks eller opbevar salaten på køl til den skal serveres - den kan også servers kold.