Go Back
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Ernæringsetiket
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Print
Luciaboller
Opskrift på lækre bløde luciaboller.
Denne opskrift giver 12 stk.
Ret
Brød, Dessert
Køkken
Svensk
Nøgleord
Julebag
Samlet tid
2
timer
timer
30
minutter
minutter
Servings
12
stk
Calories
250
kcal
Author
Dianna
Ingredienser
25
g
gær
2 1/2
dl
mælk
1
æg
50
g
sukker
1/2
g
safran
550
g
hvedemel
1/2
tsk
salt
75
g
smør, stuetemperatur
Æg til pensling, sammenpisket
24
rosiner
Sådan gør du
Bland safran med lidt af sukkeret og stød det grundigt i en morter.
Lun mælken og opløs gæren heri.
Tilsæt safranblandingen, sukkeret og ægget og rør det let sammen, - allerede nu vil du kunne se den smulle gule farve.
Tilsæt mel og salt lidt ad gangen, - og rør til dejen har en ensartet overflade og tilsættes smørret i små tern.
Ælt dejen godt igennem til den slipper, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være blød og let klistret men stadig slippe.
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud af skålen og ælt den hurtigt sammen, evt. med lidt olie på hænderne.
Del dejen i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk. og rul dem til lange jævne pølser på ca. 30 cm.
Rul dejen sammen som en S, så begge ender får lige meget fylde, - fortsæt til alle Luciaboller er rullet.
Dæk bagepladerne til og lad Luciabollerne efterhæve i ca. 30 min.
Pensl med sammenpisket æg, læg en rosin i hver midte af rulningen, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn.
Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i lufttætte poser.
Video
Nutrition
Kalorier:
250
kcal
|
Kulhydrater:
42
g
|
Protein:
7
g
|
Fedt:
6
g
|
Mættet fedt:
3
g
|
Flerumættet fedt:
0.5
g
|
Enkeltumættet fedt:
2
g
|
Transfedt:
0.2
g
|
Kolesterol:
28
mg
|
Natrium:
153
mg
|
Kalium:
119
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sukker:
5
g
|
A-vitamin:
219
IU
|
C-vitamin:
0.1
mg
|
Kalcium:
39
mg
|
Jern:
2
mg