Opskrift på lækker cremet kartoffel-porre suppe - nem og børnevenlig.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Cremet suppe, Suppe
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
1,2kg
kartofler
400g
porrer, ca. 3 stk
1
løg, grofthakket
25gsmør
1l
grøntsagsbouillon
1dlfløde eller cremefine
Salt og friskkværnet peber
Serverings forslag
Stegt bacon
Smørstegte porre (evt. toppene)
Creme fraiche
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og skyl dem i rigeligt koldt vand.
Rens porrerne og skær den hvide/ lysegrønne del i skiver. Den lidt grove grønne del af toppen, kan du fintsnitte og smørstege som topping til suppen - f.eks.sammen med bacon.
Smelt smørret i en gryde og svits løg og porrene i et par minutter.
Hæld derefter kartoflerne ved, tilsæt bouillonen og bring gryden i kog. Skru derefter ned for blusset, læg låg på og lad suppen små koge i 20 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
Steg imens baconen sprød på en pande. Inden servering kan det vende de fintsnittede porre sammen med baconen på panden, og stege til de falder sammen.
Blend suppen glat og tilsæt fløden, og smag til med salt og masser af friskkværnet peber.Juster også konsistensen med mere bouillon, hvis du ønsker suppen tyndere.