Opskrift på de lækreste karamelliserede løg - brunede løg på panden.Du får cirka 300 gram karamelliserede løg ud af denne portion.6-8 personer - alt efter type af servering.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Burger, Karamelliserede løg
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 8personer
Calories 102kcal
Ingredienser
1kgløg
50gsmør
5kvistetimian (kan undlades)
1spsksukker
1-2tskbalsamico- eller rødvinseddike
Salt
Sådan gør du
Skræl og halver løgene og skær dem derefter i tynde strimler.
Smelt smørret på en stor dyb pande ved middel varme, lad det bruse op, og tilsæt derefter løgene.
Lad løgene tilberede i 5 minutters tid til de falder let sammen, og krydr derefter med lidt salt og læg timianbuketten ved.
Lad løgene tilberede ved svag-middel varme i cirka 30-40 minutter, eller til de begynder at blive let gyldne - rør jævnlig.Fjern timianbuketten når de er let gyldne.
Drys sukkeret over, og lad dem tilberede videre, til de begynder at brune. Nu skal du holde godt øje med dem. Rør i dem jævnligt, og skrab bunden med en palet, så du får alt bruningen vendt sammen med i løgene.Løgene skal tilberede til de bruner, og så rører du - undlad at røre hele tiden. Løgene frigiver deres naturlige sukker, sammen med det du har tilsat - og det er det der bruner på bunden af panden, og som skal vendes sammen med løgene. Men pas på det ikke brænder.Synes du de virker tørre, kan du tilsætte et par spiseskefulde vand.
Tilsæt balsamico og rør det godt sammen med løgene, og sluk for blusset.
Opbevar den på køl i een tætlukket beholder i op til en uges tid. De kan også fryses.