Opskrift på nem og lækker one pot suppe med salsiccia, spidskål, kartofler, gulerødder og tomat. Ingen fløde, bare en nærende, mættende og fyldig suppe der kan holde dig varm.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord efterårs mad, Nem aftensmad, Sund aftensmad, Suppe
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 484kcal
Ingredienser
300gsalsiccia
1løg, grofthakket
4fedhvidløg, finthakket
2tskpaprika
1tsktimian
1tskrosmarin
3spsktomatkoncentrat
25gsmør
2spskhvedemel
1,2lkyllingebouillon
1dspolpa eller hakkede tomater
600gkartofler, skåret i tern
350ggulerødder, skåret i tern
500gspidskål, skåret i grove tern
1håndfuldpersille, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Varm en sjat olie på en panden, og brun salsiccia farsen godt af. Bruger du salsicciapølser starter du med at åbne disse og skrabe farsen ud. Hak det groft eller mas det mellem fingrene.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg til løgene er klare, og drys derefter krydderierne over og rør tomatkoncentrat i. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Smelt smørret i gryden, og drys derefter melet over og var igennem et øjeblik.
Tilsæt bouillon, hakkede tomater, kartofler og gulerødder, og lad suppen simre, under låg, til grøntsagerne er næsten møre - ca. 10-15 minutter alt efter størrelsen på grøntsagerne.
Rør spidskålen i, og lad den simre med til den er mør, men stadig med bid - fortsat under låg.
Rør til sidst persille i retten og smag til med salt og friskkværnet peber.