Blend kiks og mandler til en mellemfin mel og rør dem godt sammen med smørret.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen.
Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kikse/nødde massen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen.
Stil på køl og lad den hvile mens jordbærmoussen laves.
Jordbærpuré
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule sukker.
Hæld jordbær, sukker, vanilje, vaniljestang og citronsaft i en gryde og kog op.
Lad det koge ved middel varme i ca. 5 min. til bærrene er kogt ud.
Tag vaniljestangen op og blend jordbærrene til en glat pure, og mål af så du har 3 1/2 dl.
Hæld 1/2 dl tilbage i gryden og lad den stå ved svag varme, og lad resten køle af mens resten af kagen forberedes.
Jordbærmousse
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Piske fløden til en blød flødeskum.
Rør yoghurt og de 3 dl jordbærpuré sammen i en skål, til en ensartet masse.
Vend flødeskummen i ovenstående masse ad et par omgange, – sørg for ikke at slå for meget luft ud af moussen.
Vrid husblas bladene fri for vand, og rør dem ud i den varme jordbærpuré, et ad gangen og sluk for blusset.
Tag et par skefulde mousse, og rør disse ud i den lune husblas masse for at køle denne ned. Tag evt. en skefuld ekstra hvis den skal køles yderligere ned, - den skal ned på ca. 30 grader.
Vend husblas massen i jordbærmoussen og vend det godt sammen, uden at slå for meget luft ud af moussen.
Hæld moussen over kiksebunden og bank forsigtigt kagen i bordet et par gange for at slå luftboblerne til overfladen. Stil på køl i min. 3 timer eller til den har sat sig, – gerne natten over.
Befri forsigtigt moussekagen for kageplastet, og stil den på et serveringsfad.
Pynt kagen med friske jordbær, mynte eller citronmelisse og evt. frysetørrede jordbær.