Opskrift på indbagt feta bagt i filodej med timian og honning, - cremet, sprød og lækker. Men denne portion får man en filopakke hver med 1/2 feta ost i. Server med en sprød salat til en let frokost eller forret.
Ret Forret, Frokost, Snack
Køkken Græsk
Nøgleord Bagt feta, Let frokost, Sommermad
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
2feta blokke á 175-200 g
4stykkerfersk filodej *eller frost - læs mere i opskriften
Frisk timian
Friskkværnet peber
Olivenolie
Til servering
Sesam og honning
Ruccolasalat eller anden sprød salat
Sådan gør du
Halver fetablokkene og læg dem til side.
Dryp en smule olie ud på den ene side af filodejen, og fold den på midten, på den lange led, - så du får et smaller aflangt stykke. Oliesiderne skal foldes mod hinanden.*Bruger du filodej fra frost i små kvadratiske stykker, vil jeg anbefale at lægge 3-4 lag filodej oven på hinanden, smurt med en smule olie imellem hvert lag. Pak fetaen ind i det, og læg lukke siden nedad på en bageplade med bagepapir. Det er vigtigt med 3-4 lag, for at dejen ikke brister når den bages.
Læg fetaosten i den ene ende, drys med frisk timian og friskkværnet peber, og fold dejen ind over så det skjuler osten.Flip siderne ind over, og fold derefter filodejen omkring resten af fetaen.Fortsæt til alle 4 stykker er pakket ind.*Se videoen i bunden af opskriften, - her viser jeg hvordan de foldes med fersk filodej.
Smør ydersiderne af filopakken med olie, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, med lukkesiden nedad.
Drys med sesam, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-20 minutter.
Lad dem køle af et øjeblik inden de servers med en god grøn salat, ruccola eller lignende. Top filo pakkerne med honning og frisk timian.