Opskrift på hjemmelavet daim is - lavet uden ismaskine.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Daim, Hjemmelavet is, Is uden ismaskine
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 3 timertimer55 minutterminutter
Samlet tid 4 timertimer
Servings 6personer
Calories 454kcal
Ingredienser
1/2lpiskefløde
1dskondenseret mælk á ca. 400 g
2tskvaniljesukker
200gdaim, hakket
Evt. chokoladesauce/karamalsauce
Sådan gør du
Hæld piskefløde, kondenseret mælk og vaniljesukker i en skål, og pisk det til cremen tykner.Cremen skal være så tyk, at den kan holde daimstykkerne, uden de falder til bunden.
Vend daimstykkerne i iscremen - gem evt. lidt til toppen.
Hæld iscremen i en form, og top evt. med chokoladesauce/karamelsaue, som vendes let rundt i toppen.
Drys med daim, dæk isen til og sæt den i fryseren i ca. 4 timer.
Tag daimisen ud af fryseren 10 minutter før den skal serveres.