Opskrift på lækre klassisk hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade.Denne portion giver ca. 20 hindbær snitter.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Samlet tid 2 timertimer
Servings 20personer
Ingredienser
Mørdej
400ghvedemel
120gflormelis
200gkoldt smør
2æg
1god stor vaniljestang, kornene heraf- eller 1 spsk vaniljesukker
1godt nip salt
Hindbærmarmelade
200gfrosne hindbær
100gsukker
1spskcitronsaft
1/2vaniljestang- eller 1 1/2 tsk vaniljesukker
Glasur og topping
200gflormelis
2-3spsk vand- evt. 1-2 dråber eddike, det gør glasuren blank
Lidt frysetørrede hindbær og/eller finthakkede usaltede pistacienødder
Sådan gør du
Mørdej
Bland hvedemel, flormelis, vanilje og salt.
Smuldr smørret i blandingen, og bland det godt og hurtigt sammen med hænderne. Der må ikke ligge nogle smørklumper tilbage, det hele skal ende med at være en god smuldret masse.
Saml massen med æggene, og ælt den hurtigt sammen til den er glat og jævn, – det gøres nemmest på køkkenbordet.
Mas dejen ud i et rektangel og læg den i en pose, - lad den hvile på køl i ca. 1 time.
Hindbærmarmelade
Bland alle ingredienserne i en lille kasserolle.
Kog blandingen op, og skru derefter ned til middel varme.
Lad marmeladen koge i 10 min., og stil den derefter på køl og lad den køle helt af.
Hindbærsnitter
Tag dejen ud af køleskabet 10-15 min. før kagerne skal laves.
Del dejen i 2, ca. 400 g/stk, - og rul hvert stykke ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på ca. 2-3 mm. Start med det ene stykke, så ikke de ligger og får for meget varme. Et stykke giver til 2 bageplader. Det er vigtigt dejen ikke klistrer til bordet, - så bliver cirklerne svære at fjerne i en flot form.
Stik cirkler ud på ca. 7 cm. i diameter og fordel dem på 2 bageplader. Bag bundene, en plade ad gangen, - i en forvarmet ovn, ved 190 grader, almindelig ovn, i ca. 10 min. Lad bundene køle helt af på en bagerist.Fortsæt og gør det sammen med det andet stykke dej.Ønsker du at bage begge plader på en gang skal det gøres ved 175 grader, varmluft, i ca. 8-10 min.
Kagerne samles ved at lægge en teskefuld hindbærmarmelade på midten af bunden. Mas det en smule ud med skeen, og top derefter med endnu en bund og mas sammen til marmeladen næsten når kanten.
Fortsæt til alle bundene er brugt.
Rør flormelis og vand godt sammen, - og top alle kagerne med en god klat glasur, - smør den godt ud mod kanterne, men ikke helt ud.
Drys med frysetørrede hindbær og/eller finthakkede usaltede pistacienødder, - og lad glasuren sætte sig helt inden kagerne pakkes sammen.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.