Opskrift på helstegt dådyr inderlår - Vildtsteg tilberedt i ovn.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Dåvildt, Grillet steg, Vildt
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
1stkdådyr inderlår á ca. 1,2 kg.
50gsmør
4stilkefrisk timian
3fedhvidløg, knuste
Olie
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Puds stegen af og krydr med rigeligt salt og friskkværnet peber.
Smelt smørret på en pande sammen med en sjat olie, hvidløg og timian, og brun stegen godt af på begge sider.
Læg stegen i et ovnfast fad og hæld pandens indhold over. Stik et stegetermometer i stegen, fra siden, og ind midt i stegen, og sæt den i en forvarmet ovn ved 160, almindelig varme.Tilbered stegen til den når en kernetemperatur på 53 grader (ca. 30 minutter), og lad den derefter hvile i minimum 20 minutter. Ved denne temperatur vil du have et flot rød stykke kød.Ønskes stegen mere tilberedt giver du den blot til den rammer 55-56 grader – men pas på ikke at overtilberede, den skal være rød/rosa.
Skær kødet i passende skiver, og server som ønsket.